askerlik anısı

    biraz geç büyüyen türk erkeğinin en hareketli dönemimde oynadığı askercilik oyununun bitmez tükenmez hatıralıdır.

    çatışma içinde askerlik yapmış kahramanlar bu tanımın dışındadır
    (10.04.2007 14:19)

ya sev ya terk et

    milliyetçi bir söylem içerisinde daha tutarlı ve sevecen bir slogan bulunabilecekken,bu agresif sloganın bulunması ve sevgi sözcüğünün anlamının bu anlamda bükülmesinin doğru olmadığını düşündüğüm slogandır
    (10.04.2007 14:16)

oray eğin

    oray eğin hakkında bu sözlükte ya da diğer sözlüklerde olumsuz yazı yazmak , oray eğini aşağalamak çok kolay ve prim yaptıran bir tavırdır.

    benzer tavırların aynısının mesela ertuğrul özkök , özdemir ince , fatih altaylı , mehmet yılmaz , perihan mağden ve isimlerini burada sayamadığım yüzlerce basın mensubu için de pek rağbet gören bir tavır olduğunu gözlemliyorum.

    yani neredeyse herkes satılık, hain, parayı ver istediğini yazsın,onursuz ve ilkesiz ve hatta birikimi olmayan cahil insanlar.
    ama bunları eleştirenler ise yüksek ve saygın bir vatan sevgisine sahip, ilkelerine bağlı, dürüst ve bu toplumun kodlarına vakıf ehil insanlar.

    bu toptancı ve kolaycı tavrın oray eğin'i de bu manada vurduğunu düşünüyorum.
    ben bir oray eğin sempatizanı değilim ama bu adamın yazdıklarının bir çoğunu beğenmeyen, aşağılayan insanların bu yazıları yazabileceğinden de kuşkuluyum.Çünkü oray eğin kendi hassasiyetleri ile ilgili yazılar yazıyor ve bu konuda bildiklerini sıralıyor.

    oray eğin yazıyor, yazabiliyor
    ya biz?

    zorunlu ek: şaka yollu olsa bile oray eğin' in yazdıklarının çok derin entelektüel yazılar olduğundan bahsetmedim bahsetmem de. Ama oray eğin vasata düşman bir adam olması dolayısıyla benim ilgimi çekiyor o kadar. ona haketmediğine inandığın sıfatlar ya da ululuk payeleri de dağıtmıyorum. o sebeple ince göndermeler ya da dokundurmaları da dikkae almıyorum
    (10.04.2007 14:13)

siyonizm ve türkiye

    türkiyeyi açıklamak için kullanılan en aciz fakat en çok ses getiren parametrelerden biri olan siyonizmin , bu parametreye bu kadar çabuk ve sık başvuruldu için haketmediği bir öneme ve etkiye sahip olduğunu düşünüyorum.
    şüphesiz siyonizm bir politika olarak gayet etkin ve yaygın bir biçimde bütün dünyada kullanılmaktadır.
    fakat tarihsel azameti olan bizim gibi bir ülkenin başına her geleni siyonizmle açıklama kolaycılığına kaçması son derece aciz bir görüntü sergilememize neden oluyor
    (10.04.2007 13:34)

sayfa: 1...-5-6-7

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.